0

Därför blev det ett köp av Adidas Adizero Adios Pro 2

Adidas Adizero Adios Pro 2

Under 2021 har jag i och med min runstreak lyft min löpning till en helt ny nivå. Det blir inte längre de svackorna som kan bli med en vilodag, jag håller igång kroppen. M¨ånga mil och håller ig¨ång hjälper mig att bli både starkare och snabbare.
Denna träning passar mig och det är inte säkert att runstreak passar alla. I och med att jag blivit en bättre löpare, så vill jag ta med mig utrustningen till en ny nivå!
Det blev ett köp av Adidas Adizero Adios Pro 2.

Efter det digitala Göteborgsvarvet i september där jag ensam på löparbana sprang in på tiden 1:34:39 så kom tanken på om materialet kunde hjälpa mig en bit på vägen och de extra minuterna till sub90.

Beställningen och leverans
Innan jag tog valet att beställa dess skor så läste jag om dem och kollade mängder med olika recensioner på Youtube.
Intresset ökade och till slut kunde ja inte motstå frestelsen att själv testa ett par, kan dessa skor hjälpa mig varför inte göra ett försök

Jag beställde skorna direkt från Adidas hemsida, jag har flera olika skor från Adidas så min storlek känner väl till och behöver då inte fundera extra på det.
Beställningarna som jag gjort tidigare från Adidas har skickats väldigt snabbt, även med Postnord som leverantör så har jag inget att klaga på. Inom en vecka har jag haft mina varor i handen, så även med dessa skor.

Med skorna i handen
Jag fick hem mina Adizero Adios Pro 2 under andra halvan av oktober, under samma period som is och snö kom till Jämtland. Så dessa skor är inte än testade utomhus utan enbart på löband. Även om man önskar sig en sen ankomst av snö och kyla så är det inget man styr över.

Men även på de pass i varierande längd som jag kört på löpband så känner jag att det är en sko jag kommer älska utomhus.

Adizero Adios Pro 2

Mitt första intryck
Detta är en lätt sko om man jämför med de jag har tidigare. Endast 215 gram, så lätt har jag inte haft tidigare. När jag letat andra skor så har jag velat ha tå-häldropp under 6mm. Här ligger tå-häldropp på 10 mm (häl: 39,5 mm / framfot: 29,5 mm), men även här är det skillnad mellan skor.

Adizero Adios Pro 2 är en sko som sitter perfekt på mina fötter, jag trivs med passformen. Vi har alla skor som passar våra fötter bättre än anda, adidas är idag en sko som passar mina.

När jag väljer skor för min löpning så vill jag ha neutrala skor, de ska även vara en stum känsla. Min löpning är på hela eller främre delen av foten och jag vill ha svar direkt och inte en ”svampig” känsla som det kan bli med för mycket dämpning.

Första intrycket är att Adizero Adios Pro 2 känns extremt mjuk. Men denna känsla försvinner vid snabb löpning.

Löpningen

Under uppvärmningen så kändes skon väldigt vobblig, ostabil. Det var helt enkelt svårt att hitta rätt i löpsteget. Men här blev det en enorm skillnad när jag sedan kom upp i fart, där var det sko som ville ta mig framåt.

Nu har jag som tidigare i texten bara haft skon inomhus på löpband. Men redan här är det en sko jag gillar.

Målet är att det ska bli en ren tävlingsko för mig, den kommer sporadiskt användas i vinter för att vänja mig med egenskaperna.

Mitt största testet är sju kilometer på löpband.

Tidigare har jag sprungit sju kilmeter på ganska exakt 30 minuter, haft svårt att komma under 30. Vid hög belastning så har låren blivit stumma och efter en stund protesterar vaderna, orken försvinner i benen. Det kan vara en orsak till att jag inte kommit under 30 minuter.

Denna känsla har jag inte fått i Adizero Adios Pro 2, även efter sju kilmeter och i högre fart så mår benen bra, det gäller även efteråt när jag är klar.

Tiderna i Adizero Adios Pro 2 är det också skillnad på, låga 28 minuter!

Hittills har jag gjort dessa tester sju gånger, så jag ser det inte som någon slump längre.

Att skon hjälper mig och att jag inte blir lika trött i lår och vader har sin förklaring till tiderna. Jag älskar när när skon tvingar dig framåt, den känslan har jag enbart tidigare fått vid tå-häldropp under 4 mm.

Här är en sko som tvingar mig framåt, behåller en stark känsla i benen.

Frågan är om den tillsammans med min träning kan få mig att nypa sub90 på halvmarathon framåt vårkanten.

Den största utmaningen
Under januari månad är jag med i Sverige Springer och Flowlife Winter Series. Det är en tävling varje söndag mellan 2.5 till 42.2km, fem deltävlingar.
Första deltävlingen var jag ute men sen har jag valt att på grund av väder och halka att köra på löpband. Tredje deltävlingen blev det halvmaraton på just löpband. Januari har varit en månad med mycket mängd, så det var väldigt trötta ben som tog sig an distansen.

1.37.57
Ett halvmaraton på löpband, en tid jag riktigt nöjd med i mitten av januari, med tunga ben efter alla distans under månaden så fick jag inget gratis.
Detta var den längsta distansen jag gjort med Adizero Adios Pro 2, här fick jag ett kvitto på vad jag kan vänta mig när jag kommer ut på vägarna under vårkanten.

Att skon hjälper mig var tydligt här, trots känslan av tunga ben så fick jag ett driv och hjälp som jag efterfrågat. Att ha benen med sig så klarade jag av distansen och inte blev inte lika trött i lår och vader och därmed kunde ligga på i en högre fart under hela passet.

Jag har nu fått en känsla av att vintern går väldigt långsamt!
Jag vill ha vår och rena vägar så jag kan få testa en sko jag älskar på allvar, med riktiga tävlingsförhållanden och nummerlapp på bröstet!

Beskrivning

För mer beskrivning av Adizero Adios Pro 2:


Detta blogginlägg
Bilderna är mina egna och copyright enligt gällande lagstiftning.

Robban

Kommentera