0

Januari, en månad som varierar

Januari månad är snart slut!
Årets första månad har gått väldigt fort, det känns som det var nyss som vi firade in det nya året. Träningsåret började fantastiskt bra, det var ett bra flyt och passen kändes riktigt bra.

Men sedan så har kombinationen av jobb, träning och småbarnsförälder inte fungerat alls. Det gjorde att träningen fick stå tillbaka, det har blivit enstaka pass men ingen frekvens. Det var länge sedan jag var så trött och sliten som jag varit den andra halvan av månaden. Kroppen har inte svarat och då är det ingen större mening att plåga sig ute på träningspass.

Vila om den är planerad eller ofrivillig som i mitt fall nu så är den viktig. Att fortsätta träna när man inte orkar gör att kroppen bryts ner, skaderisken ökar och den onda cirkeln av längre återhämtning eller vila på allvar kan ta vid.
Januari är ändå en lättare månad än årets sista del, ljuset kommer tillbaka och man märker snabbt skillnaden mot decemberslutet. Nu när man kommit till slutet av månaden så är dagarna längre och i kombination med en solig dag med fantastiska solnedgångar.

Inte kunde jag tro att jag i inom en månad skulle få strandlöpning i Halland med en fantastisk solnedgång och några veckor senare terränglöpning i ett snöfritt Jämtland. Allt detta i januari månad!

Det är just upplevelser som dessa som gör det så mycket lättare att ge sig ut när hela naturen är ett grått täck utan sikt.

Robban

Kommentera