0

Löpningens dag, en speciell dag av alla

Första februari – Löpningens dag!
Löpning är den enkla träningsformen utan krav på att prestera för att ta en plats, utan krav på specifik utrustning och heller inga tider att passa för att kunna träna.

Löpningen kan också bedrivas vart man än befinner sig, i stan eller i skogen, vid havet eller i fjällen. Är man på resa så kan löpningen användas som Running vacations för att uppleva nya platser.
Alla är välkomna helt efter sina egna förutsättningar.

Löpningens dag är en temadag som startades 2010 av löparen Ingmarie Nilsson. Denna temadag infaller första lördagen i februari, 2020 är det alltså lördagen den första februari.
Många som håller på med löpningen gör det för eget välbefinnande, en del har uppsatta mål att klara en specifik distans, tid eller tävling.
Att vara löpare är inte lätt alla dagar, det kan regna horisontellt och det tar emot att ge sig ut, vintertid är det mörkt och vid varierande väderlek kan det vara väldigt halt och man märker snabbt om kroppen är trött och inte vill vara med en dag, då tar man en paus och återkommer.
Men ändå så är man en löpare, oavsett nivå eller förutsättningar så kämpar man vidare.

Temadagen är tänkt som ett avstamp mot den kommande säsongen, just för att det börjar bli ljusare och det kanske är tungt med väderleken.

Så ta chansen att uppleva den enkla träningsformen löpning, om man så springer ensam eller i någon grupp.

Temadagen är gratis och ett sätt att komma ut och att lära känna nya människor.
Är man ny och fastnar för löpningen och vill lära sig mer så finns det många löpargrupper runt om i landet. Dessa grupper är för alla nivåer och anpassas efter deltagare.
Löpargrupper | Runacademy
Löpargrupper – Team Nordic Trail
Löpträning – Sweden Runners

Robban

Kommentera