0

Startskottet går…

Det är inte alltid det går som man vill!
Mängden träning denna vintern har inte varit alls enligt planerna, att lilleman som dök upp i februari tagit tid det visste jag sedan innan.
Livet blir annorlunda med barn. 
Träning har det blivit, om inte som planen men ändå hälften. Kanske har detta varit bra för kroppen, för de pass som jag bestämt mig för att trycka ifrån då har det gått fortare än vad känslan varit.
Jag har ingen annan förklaring än att vila också ingår och är mer än viktig och får inte glömmas.

Det som kallas för våren här i norr har varit fantastisk i år, kalla nätter och varma dagar har gjort att man fått några riktigt sköna långpass på Storsjöns is, det är magi att få springa och ha sommarens stigar hundratals meter ifrån sig. Det gäller att ta till vara på de tillfällen och njuta av möjligheterna till magisk träning som sitter kvar i minnet.
Nu är det bara en vecka kvar till Göteborgsvarvet, det finns långpass i ryggsäcken och även tempopass har samlats ihop. Det som är jobbigt just nu är att jag har igen aning om hur formen eller om kroppen tycker om ett halvmaraton.
Vårt land är avlångt
Det kommer att märkas, för när vi fortfarande har snö att kämpa i så är det rena vägar söder ut.
Det blir i slutet ett helt annat upplägg av att bo och vistas i Norrland.
Nu ser jag fram emot Göteborgsvarvet, det är speciellt att få inta Göteborgs gator och det är alltför många år sedan sist.
Detta blir nu startskottet för en ny  tävlingssäsong, mer att se fram emot och inte bara träningspassen som ligger i kalendern inför varje vecka.

Robban

Kommentera