0

Svenska Skidspelen

I helgen som varit har det varit världscupen på längdskidor i Falun.

Denna vinter har varit som den varit, snön har lyst med sin frånvaro och det är många platser som sliter med snöbristen. Men tävlingar blev det, även om det var via tv.n för mig detta år.

Under några år har jag varit med och fotograferat under Svenska Skidspelen och världscupen, men tyvärr inte år då kalendern inte gick att få ihop.
Det är en magi att få uppleva skidåkningen på nära håll, att nästan kunna ta på stämningen som är längs banan.

För svensk skidåkning är det historisk mark på Lugnet i Falun med några häftiga medaljer som tagits på denna arena. Tänker då främst på Torgny Mogrens VM-guld 1993 och Johan Olssons VM-guld 2015. Det senaste fick jag uppleva på plats med kameran, en nästan galen stämning i skogen kring Lugnet.
Även om inget slår ett VM så är det absolut inget fel på världscupen där Falun och Svenska Skidspelen är ständigt återkommande.

Något man inte får med sig när man sitter som jag gjorde i år vid tv.n. Det är just stämningen längs banan och farten hos åkarna, även om man tycker det går fort när åkarna kommer via tv-rutan så är det när man ser det live som man faktiskt inser vad fort det går.
Så fort nya datum kommer för 2021 så kommer jag att boka helgen i Falun och Svenska Skidspelen.
Det är en helg som är värd att upplevas på plats och få världseliten på längdskidor live.

Robban

Kommentera