0

NN CPC Loop Den Haag

NN CPC Loop Den Haag
Säsongspremiären 2020
sker i Nederländerna och NN CPC Loop Den Haag

Den 8 mars 2020 är det dags, då blir det premiär och årets första halvmarathon. Det blir en premiär som jag ser fram emot, det fanns flera alternativ på halvmarathon längre söderut i Europa. Men till slut föll valet på Nederländerna och Haag. Valet blev en kortare resa och det är ett land som inte har så många centimeters skillnad över havsnivån vilket kan resultera i en snabb bana.

I skrivandets stund
Det är nu endast 27 dagar kvar, träningen har inte varit den bästa så här i början av året. Men än finns möjligheten att slipa på de sista detaljerna och mata kroppen med några långpass och ett gäng intervaller på den grund som finns sedan tidigare.

Jag har aldrig tidigare sprungit en tävling på den här distansen redan i mars månad. Det blir något nytt och kontrasten mellan vinterlandskap i mellersta Sverige mot början av våren i södra delen av Nederländerna.
NN CPC Loop Den Haag
NN CPC Loop Den Haag
Informationsflödet
Beslutet om att springa i Haag och att skicka in anmälan gjorde jag i mitten av december. Efter detta har arrangören informerat om aktuell information i e-brev.

Jag är ingen fantast av nyhetsbrev som skickas ut i tid och otid med bara svammel i innehållet. Men här är det faktiskt annorlunda, på två månader har det ramlat in tre e-brev med relaterad information i ett bara fåtal punkter, bra där!

Anslutningar
Vanligtvis när jag är ute och reser så löser jag mycket på plats. Vanligtvis handlar det om resor eller boende som jag ska göra på plats. Men denna resa är annorlunda för nu vill jag ha allt klart och kunna ta det lugnt inför halvmaran.

Tanken har tidigt varit att åka tåg till tänkta platser. Ett erbjudande från arrangören om att åka tåg till Haag från valfri station i Nederländerna. Detta var att från valfri station tur och retur ta sig till Haag.
Detta erbjudanden är verkligen något som jag gillar, att underlätta för deltagare och samtidigt underlätta trafiksituationen underlättar på arrangerade ort.
Måltider
Det är väldigt populärt med guld, silver och bronstider med loppet. Jag har att mina tider och nu är det bara att köra.

Bronstid, 1.45
Här utgår jag ifrån seedningstiden till Göteborgsvarvet, tiden för seedning är som högst 1.46

Silvertid, 1.40
Örebro i oktober sprang jag på 1.40.33. Ett träningslopp i Östersund sprang jag på 1.41.31 i vinterväglag och kuperad miljö
Så under 1.40 låter för mig mest rimligt

Guldtid, 1.35
Senast jag sprang på dessa tider under 1.35 var mellan 2001 och 2004. Då gick ingen tiden över 1.35.
Så det vore ett fantastiskt lopp om jag går i mål på dessa tider.
Ett steg mot mitt mål SUB 90

Robban

Kommentera