0

Runstreak, ett mål med träningen

Inför 2021 började funderingar på hur jag skulle kunna hålla motivationen uppe med träningen, skulle det bli några tävlingar 2022?
Jag behöver en tävling eller ett konkret mål för att ha något att träna mot.
Allt var länge väldigt oklart, tävlingar skulle köras men i sista sekund blev de inställda eller flyttade på obestämd framtid.

Sedan mer än ett halvår tillbaka så hade Daniel och Maria hållit sin runstreak igång. Skulle detta vara något för mig?
Tanken hade funnits tidigare, men då blev jag förkyld och avbröt efter bara någon vecka.

Avslutningen på 2020 blev inte alls bra
Början av december 2020 fick familjen covid-19, löpningen blev helt inställd. Orken försvann och att förflytta sig i hemmet blev max på ansträngningens lista. Jag gjorde i och med detta ett uppehåll året ut, 2021 blev en total omstart med träningen.

Första januari
Första dagen på min tänkta runstreak.
Två veckors uppehåll efter min sjukdom i covid, två veckors utan någon som helst aktivitet och absolut ingen ork alls. De första 10 dagarna blev det som mest tre kilometers löpning. Mycket för att starta lugnt och vänja kroppen med aktivitet igen.
Det var absolut inte lätt, det var många dagar där jag gav mig ut med absolut sista marginal på dygnet. Det fanns inte någon som helst ork, anfådd efter bara ett par hundra meter

Det började bli lättare efter några veckors, det är ett lättsamt datum att starta på men samtidigt sämsta tiden på året.
Med både kyla och snö så blev det ingen lättsam start, men nu var jag igång! Vissa dagar var det både riktigt kallt och mängder med snö. Det blev några dagar med oplogade vägar

Med varierande mängd
De första månaderna blev det varierande mängd, någon månad gick det otroligt lätt för att en annan inte knappt orka med 200km.
Av erfarenhet från tidigare så är första halvåret det tyngsta, när värmen kommer så kommer även jag igång.

Varje år samma sak

Andra halvan av året och nu vaknade jag

Sommar och sol, med en stor blandning av rolig löpning och fotbollsmatcher. Det var väl inte förrän den här tiden på året som jag började får rutin på min runstreak. Det gick mer av sig självt och jag kunde följa med. Nu började jag även få till transportlöpningar, att springa till butiker för att handla gjorde att löpningen blev enkel och även kul.

Varför runstreak, något för galningar?

Att springa runstreak passar inte alla, det är jag tydlig med. Det gäller att lyssna på vilken status kroppen är i för just den dagen.
Jag har hittat mitt sätt, jag kan köra på hårda och även långa pass men är det någon dag då jag känner mig trött och sliten då håller jag tillbaka.

Med runstreaken har jag blivit en bättre löpare, jag håller igång min rörelsemönster även under en vilodag.
Detta gör att jag kan styra min träning bättre, kroppen är med även efter ett par dagar med kortast möjliga löpning.

För mig är denna träningsformen perfekt för att bli bättre!
Har man inte testat och är intresserad så gör ett försök, men lyssna på kroppen och avbryt om det inte känns rätt.

Robban

Kommentera